Регионално такмичење „Пословни изазов“: Сребро и бронза за ученике Медицинске школе

На регионалном такмичењу средњошколаца централне Србије у предузетничким вештинама „Пословни изазов” одржаном 1. 11. 2023. године  у Крагујевцу, ученица Јана Јоксимовић IV2 освојила је друго место, а ученица Дуња Недић II4 треће место. Ученице су се пласирале на национално такмичење које ће бити одржано у јануару месецу 2024. године у Београду.

Поред њих, на такмичењу су учествовале: Митра Гачић III4, Анђела Манојловић III4, Невена Стојановић III4, Исидора Лазаревић IV1 и Теодора Стојановић IV1.

Такмичење је окупило 114 ученика из 29 средњих школа из 19 градова. Двадесет и три тима састављена од ученика из различитих школа добило је задатак да осмисле производ или услугу који ће допринети смањењу саобраћајне гужве и решити проблем недостатка паркинг места у градовима. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутној презентацији представили члановима жирија и публици.

Наше ученице су показале да одлично функционишу унутар  насумично формираних тимова. Свака од њих је, унутар свог тима, дала изузетан допринос у одабиру пословне идеје, изради бизнис плана и презентацији.

Comments are closed.