Школска 2019/20.

Школска 2019/20.

Ученик генерације Лазар Новићевић IV/5

Лазар Новићевић је рођен 7. 1. 2002. год. у Крагујевцу. Завршио је Основну школу „Радоје Домановић“ као носилац дипломе „Вук Караџићˮ и диплома за изузетан успех у учењу из биологије и географије.
У нашу школу дошао је као ученик лабораторијског смера. Учествовао је на бројним такмичењима и у ваннаставнима активностима.
На Републичком такмичењу из анатомије и физиологије освојио је друго место екипно. Из географије је на Регионалном такмичењу био други, што је поновио и на такмичењу из предузетништва.

Да је добар шахиста, Лазар је показао освојивши прво место на шаховском турниру Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ 2019. године и екипно треће место у Другој шаховској лиги Шумадије 2019. године.
Био је полазник Истраживачке станице Петница школске 2016/17. години јесењег, зимског и летњег семинара комбинованих наука. У 2018. години у Петници је био на три семинара из биомедицине, што је наставио и 2019. године похађајући два семинара. У Петници је радио на пројекту „Испитивање утицаја кофеина на експресију гена за TNF-α и утицај TNF-α на развиће јетре и мозга ембриона зебрица (Danio rerio)“.
Добио је позивно писмо за учешће на „Гако“ кампу 2018. у Окајами, у Јапану.
Поседује следеће сертификате:
– Сертификат о учешћу на „International Masterclasses: Hands On Particle Physics“ у организацији CERN-а;
– Сертификат о положеном курсу „AstroTech: The Science and Technology behind Astronomical Discovery“ – у организацији Универзитета у Единбургу;
– Сертификат о положеном курсу „Astrobiology: Exploring Other Worlds“ – у организацији Универзитета у Аризони;
– Сертификат о положеном курсу „Learn to Program: The Fundamentals“ – у организацији Универзитета у Торонту.

У организацији Омладине ЈАЗАС-а у Сремским Карловцима стекао је звање вршњачког едукатора из области болести зависности, као и за превенцију допинга код младих, у организацији Антидопинг агенције Србије.
За себе каже да је вредан и упоран, вољан да се усавршава, подједнако успешан и у тимском и самосталном раду. Ми га знамо као комуникативног, интелектуално радозналог ученика, лепих манира. Као таквог, сигурно ћемо га сретати и даље, а где, видећемо.

Понос генерације Тамара Журић IV/1
Вукове дипломе

Тамара Журић IV/1

Марија Ашанин IV/1

Ивана Стојановић IV/1

Верица Буџовић IV/2

Зорана Јоксимовић IV/2

Вања Милановић IV/2

Јелена Појужина IV/2

Марина Илић IV/3

Ђенадија Бајовић IV/4

Јанко Дамњановић IV/4

Неда Николић IV/4

Лазар Новићевић IV/5

Марија Малићанин IV/5

Comments are closed.