Симпозијум „100 година образовања сестара у Србији“

Стручно веће Здравствене неге било је почаствовано позивом од стране Удружења медицинских сестара – техничара Клиничког центра Србије „Сестринство“,  да присуствује симпозијуму у Крагујевцу, 28.05.2022. године, на тему „100 година образовања сестара у Србији“. Симпозијуму су присуствовали наставници Здравствене неге, лекари, сестре-техничари из других градова, али и одређен број ученика наше школе.

Имали смо прилику да чујемо како је и када основана прва школа у здравству, Школа за нудиље, школе при Црвеном Крсту, а затим и прве државне медицинске школе. Веома интересантан историјат, који смо сви са пажњом слушали. Након предавања, нашој школи су уручене на поклон најновија издања књига „100 година образовања сестара у Србији“ и  „ Хероине са светским одличјем“. Изашли смо са предавања пуни утисака и поносни на своју професију.

 Захваљујемо се на позиву организатору семинара, колегиници Биљани Анђелковић Маринковић, која нас је у договору са Удружењем „Сестринство“ позвала да присуствујемо овом дивном скупу.

Comments are closed.