Фестивал науке 2022

У четвртак, 05.05.2022. године одржан је десети по реду Фестивал науке у Првој крагујевачкој гимназији. Тема овогодишњег Фестивала била је „Они су померали границе“.
Своје радове и експерименте приказали су ученици наше школе али и ученици и  наставници средњих и основних школа из Крагујевца: Прва крагујевачка гимназија, Прва техничка школа и Трећи крагујевачки батаљон. Учешће су узели и гости из других држава: Гимназија из Љубљане и Вараждина. Модернизација у свету високог образовања, представљена је кроз презентације многих факултета Универзитета у Крагујевцу, као што су ПМФ (сви институти) и Факултет инжењерских наука.

Из наше школе учешће су узели ученици свих година са својим наставницима.
Сања Врањешевић – Монтесори методе и Монтесори играчке  – „мање је више“, односно мање играчка које су већег квалитета. То су играчке направљене са наменом, од природног материјала, које трају и вреде.
Јелена Чолић – прелиставање часописа о песницима српске модерне који су у електронском облику доступни преко QR кода.
Гордана Милановић – психологија
Гордана Костић – шах у настави математике. Презентација и играње шаха.
Соња Поповић – промоција пројекта о дигиталној писмености ЕдУМ – Едукативни ум. Подела промотивног материјала и пројекција постера преко пројектора. Пројекат – сајт можете погледати ОВДЕ.

У петак, 6.5.2022, у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије у склопу Фестивала науке, организована је Конференција „Мали кораци, велике промене“, у облику пленарних предавања. Конференција је била посвећена иновативним приступима у образовању. Соња Поповић је узела учешће на овом стручном скупу и публици представила своја искуства примене едукативних технологија у настави. Том приликом је публику анимирала и укључила у процес свог излагања интерактивним квизом на тему Информатичка писменост.
На конференцији су још говорили: Милан Ковачевић (ФИН), Јасмина Мицић, Милош Милосављевић, Саша Миленић, Катарина Вељковић (Прва крагујевачка гимназија), Александар Миленковић (ПМФ), Тине Голеж (Гимназија Љубљана) и Динко Мештровић (Гимназија Вараждин).

Comments are closed.