Школско и градско такмичење из Прве помоћи и реалистичког приказа повреда, обољења и стања

У просторијама школе, 19.3. 2022. одржано је школско и градско такмичење из Прве помоћи и реалистичког приказа повреда, обољења и стања. Екипе су збрињавале повреде на четири полигона: Саобраћајна несрећа, Мајсторска радионица, Градилиште и КПР. Полигони су организовани и засновани на реалним пропозицијама.

На школском такмичењу које се састојало из два дела (тест знања из Прва помоћи и екипно збрињавање П/О), прво место је освојила екипа коју су чинили следећи ученици: Јана Јоксимовић, Милица Ковачевић, Марија Маринковић, Теодора Петровић, Василије Смиљковић и Душан Станојловић. Екипу су припремали наставници Николић Јасмина,Вера Петровић и Александра Јовановић. Учесници ове екипе ће представљати школу на Републичком такмичењу из Прве помоћи.

Сви ученици су показали солидно знање и висок степен обучености у збрињавању повреда, обољења и стања. У сарадњи са ГО Црвеног крста Крагујевац, одржано је и градско такмичење.

Реалистички приказ повреда, обољења и стања реализован је учешћем ученика шминкера, маркираната и наставника/ментора. Прво место у реалистичком приказу повреда обољења и стања освојила је Јелена Шулеић (I/3). У такмичењу маркираната прво место освојила је Ивона Продановић (ученица III/1), друго место је освојила Николина Радовановић (IV/1), а треће место Анастасија Вулић (IV/3). Наставници који су припремали ученике за реалистички приказ повреда, обољења и стања су: Сања Миливојевић, Наташа Павловић и Марија Петровић.

Comments are closed.