Резултати конкурса „Дигитални постер‟

Друштво математичара Србије уз помоћ Центра за промоцију науке организовало је конкурс “Дигитални постер” са циљем да промовише наставне предмете математика и информатика код ученика. Конкурс је намењен за ученике основне и средње школе. Конкурс је почео 15. септембра 2021. године, а у периоду од 15. септембра до 28. новембра пријављени учесници су слали радове на конкурс.

На конкурс је пристигло више од 500 радова ученика широм Србије. Како је такмичење било екипно, учешће у конкурсу узело је око 1700 ученика основних и средњих школа.

Поф. информатике Соња Поповић била је ментор ученицама које су учествовале на конкурсу и послале 2 постера. Теме које су биле обрађене су из области рачунарства и информатике али обухватају општеобразовна питања: Правила електронске комуникације (Ања Цветић и Јелисавета Васић II/2) и Предности и мане друштвених мрежа и заштиту на мрежи (Јана Јоксимовић и Нина Милић II/2).

Постер на тему Предности и мане друштвених мрежа. Заштита на мрежи, ушао је у ужи избор за награду ове године. 

Извештај са завршног догађаја можете погледати ОВДЕ.

Радове који су награђени као и радове који су ушли у ужи избор у категорији средњих школа (међу којима је и рад ученица наше школе) можете погледати ОВДЕ.

Постер који је ушао у ужи избор за награду.

Comments are closed.