Сарадња тима за каријерно вођење и Ученичког парламента

Остварена је сарадња тима и ученичког парламента. Тим поводом је организовано предавање за ученике завршног разреда. Предавање са темом „Професионални развој ученика“ је 03.12.2021. године организовала, испред ученичког парламента, Миљана Ракоњац. Место одржавања била је зелена сала медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“.
Предавачи су били: Ивана Ђорђевић испред Регионалне агенције за економски развој Шумадије и Поморавља, Данијела Раденовић, др опште медицине и Марија Адамовић, др стоматологије. Број ученика је био ограничен због поштовања епидемиолошких мера (20 ученика).
На почетку предавања ученици су урадили тест: „Да ли сам ја предузетник“. Овај тест је отворио могућност постављања питања и помогао ученицима да схвате значај ваннаставних активности и мотивише их да присуствују истим. Ученици су добили информације о могућој едукацији и попуњавању бизнис плана. Предочена је могућност да се ученици одлуче да ли желе да похађају обуку, а са тим и стицање сертификата о истој.
Ивана Ђорђевић је представила свој професионални развој, изазове и тешкоће са којима се сусрела на путу каријерног и професионалног усавршавања.
Након Иване предавање су наставиле докторке: Марија Адамовић и Данијела Раденовић, које су акценат ставиле на личном и професионалном развоју, па су ученицима дале корисне савете. Било је речи о полагању пријемног испита, као и о начинима и техникама учења током студирања. Циљ предавања био је да сваки ученик верује у себе и да не одустаје од свог плана.

Comments are closed.