Прво место на XXIII Републичком такмичењу ученика медицинских школа у реалистичком приказу повреда, обољења и стања

Дана 10. и 11.05.2024. године у Ужицу се одржавало Републичко такмичење Прве помоћи и Реалистичког приказа повреда, обољења и стања (РППОС).

Обе такмичарске екипе су тог јутра, рано кренуле из Крагујевца, за Ужице, заједно са својим наставницима менторима и организатором практичне наставе – Тодоровић Јеленом.

Организатори, домаћини, су направили веома леп дочек, где су уз пригодан говор директора школе Познановић Мирослава  и концерт фолклорне музике дочекане и поздрављене све такмичарске екипе из различитих медицинских школа широм Србије.

Такмичење РППОС  је одржано у Медицнској школи, а следећег дана је одржано такмичење из Прве помоћи у центру града, где су наши ученици глумили и шминкали стања и повреде на полигону, и то веома успешно.

Након извлачења радног задатка и демонстрације истог, наша такмичарска екипа  РППОС је освојила 1. место на овом републичком такмичењу.

Похваљујемо све наше ученике и наставнике менторе који су по ко зна који пут осветлали образ наше школе и медицинске струке.

Ученици: Невена Васић – шминкер, Неда Дурутовић – симулант, Никосава Обрадовић – симулант.

Наставници ментори:  Катарина Сенић и Мерима Шаптовић.

Comments are closed.