Фестивал менталног здравља у Крагујевцу

У периоду од 10. до 20. октобра 2023. године у нашем граду одржава се Први Фестивал менталног здравља. На конференцији за медије, одржаној 9. 10. 2023. у Свечаној сали Скупштине града истакнут је значај одржавања ове манифастиције. Како је тема фестивала Емпатија, представљени су садржаји и активности којима ће се о овој теми причати са различитих аспеката. Конференцији је присуствовала Гордана Милановић, психолог школе.

Ученици наше школе су 10. 10. 2023. године у СКЦ Крагујевац заједно са наставником Маријом Сретеновић и психологом школе присуствовали трибини која се бавила везом емпатије и синдрома сагоревања код неформалних неговатеља дементних болесника. Предавачи су упознали учеснике трибине са раним знацима деменције, како и зашто долази до сагоревања код неговатеља оваквих болесника и како се то може превенирати.

У галерији СКЦ постављена је и изложба под називом „Мисли у трећем добу“ којом су представљене слободне, спонтане реченице које су записивали дементни пацијенти. Организатори изложбе су психолози запослени у Дому здравља.

Comments are closed.