Конференција „Знањем до посла“

Професорке Тамара Јанковски и Љиљана Ћуковић присуствовале су регионалној конференцији „Знањем до посла“ одржаној 4. 10. 2023. године у Крагујевцу. Пројекат представља партнерство влада Швајцарске и Републике Србије и осмишљен је са циљем да се створе услови за унапређење запошљавања младих кроз развој каријерног вођења и саветовања.

Присутнима се обратила Јелена Стефановић, лидер компоненте каријерног вођења и саветовања, говорећи о досадашњим искуствима и сарадњи са школама и компанијама. О својим искуствима у пројекту говорили су учесници панел дискусије из Прве крагујевачке гимназије, Гимназије Велика Плана, Пољопривредно-техничке школе у Краљеву и каријерне саветнице пројекта „Знањем до посла“. Они су посебно истакли досадашња искуства стечена у раду са младима и дали корисне савете другим учесницима. Након панела, присутни су могли да се упознају са различитим каријерним алатима и да успоставе сарадњу са локалним брокерским организацијама и каријерним саветницима.

Циљ је помоћи младима у систему образовања да активно планирају и управљају својом каријером. Свим учесницима подељени су материјали који ће бити корисни у даљем раду.

Comments are closed.