„Природњаци“ посетили Ноћ истраживача

Европска ноћ истраживача је традиционална манифестација која се организује сваке године последње недеље септембра у више од 20 градова Европе. Ове године, четрнаести пут, током два дана, 29. и 30. септембра, у 24 града широм Србије, на улицама, парковима, трговима, тржним центрима и другим јавним местима, на забаван и инспиративан начин научници су показали како наука обликује наш свет и утиче свакодневно на наше животе.

У Крагујевцу ове године део научних радионица и експеримената био је приказан у тржном центру БИГ фешн. Поред тога што се могло видети да су учесници припремили веома богат програм којим приказују утицај науке на нас, приметна је мало скромнија организација штандова и приказа, можда и због тога што простор атријума овог тржног центра није предвиђен за овако пуно занимљивих излагача и пуно посетилаца, као ни за експерименте који би се изводили на отвореном.

Ученици наше школе нашли су се у улози посетилаца, али и међу младим научницима испред Научног клуба Крагујевац.

Европска ноћ истраживача сваке године привлачи више од 1,5 милиона посетилаца са циљем повећања интересовања младих за науку и истраживачке каријере.

http://nocistrazivaca.rs/

Comments are closed.