25 година рада Савеза удружења медицинских сестара ПУ Србије обележено у Медицинској школи

Шести окружни стручни сусрети „Медицинска сестра – васпитач као део заједнице учења и учесник у планирању промена у васпитно-образовној пракси“ одржани су у Медицнској школи са домом ученика „Сестре Нинковић“ 11. 2. 2023.
Био је ово дан сусрета више генерација оснивача Удружења, сада већ пензионера, који и даље доприносе раду удружења, васпитача који се налазе у непосредном раду, као и ученика завршног разреда образовног профила медицинска сестра – васпитач у нашој школи. Ученици су били у прилици да виде значај тимског рада као и важност целоживотног учења за професију.
Била је ово прилика да школа промовише ERASMUS+ пројекте које реализује са партнерима из Шпаније, Северне Македоније, Турске, Португала.
Свечану атмосферу употпунила је додела награда заслужним члановима Удружења, а Медицинска школа је препозната као партнер који дуги низ година сарађује и подржава рад Удружења. За нас је ово мотив да јачамо нашу сарадњу, учимо и још боље радимо.
Свечана атмосфера у школи из које су потекле многе од присутних медицинских сестара – васпитача допринела је да се овај дан издвоји као посебан и остане трајно у сећању.

Јелена Тодоровић, вођа тима за сарадњу са локалном самоуправом и партнерима школе

Вест на РТК погледајте ОВДЕ.

Comments are closed.