Ученици наше школе још једном заблистали као волонтери Црвеног крста

11.6.2022. године, у Спортској хали „Гордана Гоца Богојевић“ је одржано међурегионално такмичење екипа Црвеног крста Србије у Реалистичком приказу повреда, стања и обољења (РППОС) и у пружању Прве помоћи.
Учешће је узело 350 волонтера Црвеног крста из 13 градова и општина у Србији. Такмичарске екипе су по узрасту биле подељене на петлиће, подмладак и омладину, а посебна категорија била је РППОС.
Крагујевачка екипа волонтера РППОС освојила је ПРВО место на овом такмичењу. Такмичарску екипу волонтера РППОС чине три члана, и они су ученице првог разреда Медицинске школе „Сестре Нинковић“, Јелена Шулеић – шминкер, Теодора Николић – симулант и Тамара Пауљесковић – симулант.
Велико учешће у овом међурегионалном такмичењу су имали наставници наше школе који су шминкали симуланте на радним полигонима (Наташа Павловић, Сања Миливојевић и Мирјана Митровић), као и наставници који годинама спремају такмичарске екипе Прве помоћи (Јасмина Николић и Вера Петровић). Велики број ученика наше школе имао је улогу симуланата на радним полигонима.
Након овог такмичења, они најуспешнији који су освојили 1, 2. и 3. место, остварују право да се пласирају на Државно такмичење екипа ЦК Србије у пружању Прве помоћи које ће се у септембру одржати у Београду.

Comments are closed.