Посета ученика Факултету медицинских наука

На Факултету медицинских наука, у суботу 16. априла, одржана је манифестација Дан отворених врата. Промоцији која је одржана у амфитеатру,  присуствовао је велики број ученика III и IV разреда наше школе, заједно са наставницама Горданом Милановић и Маријом Сретеновић.
Окупљене матуранте најпре је поздравио декан ФМН, проф. др Владимир Јаковљевић, који је пожелео добродошлицу у установу и представио је  резултате ФМН у области образовања и науке, сарадњу са врхунским здравственим установама у земљи и региону, наглашавајући да је највећи резултат пун амфитеатар заинтересованих ученика.
Декан  факултета је истакао и да, уз све сјајне резултате који су  остварени у протеклом периоду и поред пандемије корона вируса, ФМН је посебно поносан на акредитацицију студија фармације на енглеском језику и додао да је у плану наредне године, акредитација студија медицине на енглеском језику.
О студијама фармације на енглеском језику које су пре свега намењене студентима из иностранства, али их могу уписати и наши матуранти, говорила је проф. др Невена Јеремић продекан за науку и научно истраживачки рад. О туторском систему рада по чему је ФМН препознатљив, а подразумева рад са студентима и рад у малим групама који омогућава континуирано учење и висок квалитет наставе, али и свим обавезама које очекују будуће студенте говорили су: проф. др Оливера Миловановић са ИАС фармације, др Жељко Тодоровић са ИАС медицине, доц. др Мирослав Васовић са ИАС стоматологије.
Члан ПР тима, др стоматологије Ирена Огњановић представила је будућим студентима начин полагања пријемног испита, “семестралне водиче“ односно компплетан план и програм обавеза, али и рад студентског парламента, као и студентских организација које раде у оквиру факултета и њихове традиционалне акције и манифестације.

По завршетку обиласка ФМН заинтересовани  ученици за упис на студије стоматологије, обишли су клиничке просторије овог студијског програма где је организована практична настава за студенте и специјализанте.

Comments are closed.