ПОНОС ШКОЛЕ: Ученици Медицинске школе учествовали у акцији давања крви

Aкција добровољног давања крви ученика и запослених наше школе организована је 11. маја 2021. године. Овa акција се организује годинама уназад у сарадњи са Црвеним крстом Крагујевац. Због глобалне пандемије и повећане потребе за прикупљањем јединица крви, ове школске године смо први пут организовали акцију два пута. Прва акција је била почетком децембра.

Мотивација ученика за ову акцију није била неопходна у већој мери зато што су свесни потребе за довољном количином крви у трансфузији за збрињавање пацијената. Ученици су свесни да крв треба да „чека пацијента, а не пацијент крв”. Због глобалне пандемије не смемо дозволити да заборавимо да бринемо једни за друге и помогнемо онима којима је крв неопходна.

Одзив ученика је био задовољавајући. Велики број пунолетних ученика је први пут дао крв. Међу даваоцима крви је било доста девојака. С обзиром на то да је ово Недеља Црвеног крста, од 8. до 15. маја, ученица наше школе која је у овом периоду постала пунолетна и дала крв награђена је пригодним рођенданским поклоном. Остали ученици, даваоци крви, добили су симболичне поклоне од градске организације Црвеног крста и Службе трансфузије крви.

Ученици су показали велику одговорност и спремност да у свакој ситуацији дају свој допринос заједници. Поклањајући крв, највредније што имају, за здравље и добробит других људи, још једном су исказали хуманост и солидарност и постали најплеменитији људи.

Својим присуством и давањем крви директор школе пружио је подршку ученицима у њиховом хуманом подвигу.

Акцијом су били задовољни ученици, организатори акције из школе и Црвеног крста и особље из Службе трансфузије крви.

Школска организација Црвеног крста Медицинске школе

Comments are closed.