Постављен рецикломат испред Медицинске школе

Испред Медицинске школе пуштена je у рад машина за прикупљање стаклене амбалаже, ПЕТ пластике, лименки и тетрапак амбалаже, чиме је и званично почела реализација пројекта „Рециклажом до вожње“.
Свечаном отварању присуствовали су: Стефан Никезић, члан Градског већа за унапређење и заштиту животне средине, Немања Димитријевић, директор ЈКП „Шумадија“ Крагујевац и Владимир Јакшић, директор Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“.
Захваљујући пројекту „Рециклажом до вожње“, грађани Крагујевца биће у прилици да за активно учешће у правилном одлагању амбалажног отпада буду награђени средствима која могу употребити за коришћење услуга јавног превоза у граду или мобилне телефоније. Примарни циљ је ефикаснији рад на сакупљању амбалажног отпада, подизање нивоа свести и едукација грађана о значају заштите природе и рециклаже.
– Еколошка секција школе има изузетну сарадњу са ЈКП „Шумадија“, а постављање једног оваквог уређаја баш испред наше школе додатно ће мотивисати ђаке и професоре да ту сарадњу учине још успешнијом – изјавио је директор школе Владимир Јакшић.

Comments are closed.