Дан матерњег језика

На иницијативу Драгане Тимић Симић, наставника српског језика и књижевности, обележен је Дан матерњег језика у нашој школи.

Ученици 3/1 у форми постера приказали су своје истраживање везано за познавање фразеологизама. Организовали су и мало такмичење међу ученицима о значењима појединих фразеологизама и победнику доделили диплому. Ментор је била Драгана Тимић Симић.

Ученици одељења 2/1 и 4/5 израдили су постере о правописним грешкама и о значају Дана матерњег језика. Саставили су и мали речник типичних језичких недоумица. Наставник ментор била је Марија Илић.

Ученици 1/3, 2/3 и 2/4 израдили су постере о књижевним језицима код Срба, ћирилици и латиници, Вуку Караџићу, као и о занимљивостима о српском језику. Саставили су и Гугл упитник за проверавање познавања српског језика и правописа, који су присутни попуњавали. Лингвистичка секција је делила материјал везан за језичке грешке ученика и наставника наше школе. Ученици и наставници су могли да своја имена испишу словима глагољице. Наставник ментор била је Јелена Чолић.

Надамо смо да смо овим догађајем почели традицију обележавања Дана матерњег језика у нашој школи у времену када свима мањка језичког знања, писане и говорне културе.

Comments are closed.