„Еко није далеко” на наградном путовању

Чланови Еколошке секције, који су учествовали у акцији Секопака „Отвори врата рециклажи”, награђени су путовањем у Београд и посетом компанији Унилевер. С обзиром на то да је организатор акције у нашем граду било ЈКП „Шумадија”, наш верни сарадник, и овог пута смо поделили задовољство заједничке посете Београду.

Наградна екскурзија је почела посетом компанији Унилевер, која је заступник за југоисточну Европу за светски познате брендове у области личне, кућне хигијене и прехрамбених производа. Ученици и њихови ментори су имали прилике да се упознају са делатностима компаније, најновијим производима, као и оним који су већ годинама у промету у нашој земљи, али и са мерама које компанија предузима да би се заштитила животна средина. Анализирана је сама акција, у којој су активно учествовали наши ученици, са конкретним закључцима и предлозима за неке будуће подухвате. Закључак свих присутних је да је остварена успешна сарадња на обострано задовољство, а изражена је жеља да се поново сренемо и сарађујемо у неким будућим активностима.

Након тога, организована је посета Музеју илузија и вожња бродом Савом и Дунавом и обилазак Београда на води, уз пратњу локалног водича и стручно предавање о мерама које се предузимају да би се заштитила вода и биљни и животињски свет у Србији.

Изузетно је задовољство било присуствовати оваквом дружењу које је, поред образовног, имало и рекреативни карактер. Награда је изазвала велико одушевљење свих учесника и захвалност нашим сарадницима ЈКП „Шумадија” и компанијама Унилевер и Секопак на овако дивном дану.

Еколошка секција

Лела Витошевић Сретеновић

Ана Вуловић

Comments are closed.