Октобарски здравствени дани

У периоду од 24. до 26. октобра, у организацији Српског лекарског друштва, одржани су 44. Октобарски здравствени дани. Наша школа је позвана да као гост учествује у обележавању ове свечаности. Октобарским данима присуствовали су директор школе, запослени, као и ученици трећег разреда, смера медицинска сестра-техничар. Том приликом упознати смо са најновијим методама и техникама оперативног и хируршког лечења пацијената у области ортопедије и трауматологије, нарочито спиналне хирургије.
Након регистрације и свечаног отварања 44. Октобарских дана, током ова два дана, присуствовали смо предавањима еминентних светских стручњака из поменутих области, представника Асоцијације лекара југоисточне Европе, професора и лекара из Универзитетске клинике из Барселоне и Медицинског факултета из Софије, као и лекара из Клиничког центра Крагујевац, Специјалне болнице из Аранђеловца и Медицинског факултета из Ниша.
Одлуком Здравственог савета Србије 44. Октобарски здравствени дани су акредитовани као Међународни конгрес за лекаре, стоматологе и медицинске сестре-техничаре са циљем унапређења знања, вештина и ставова у складу са савременим стремљењима у медицини.
Наша школа је као полазник овог скупа изузетно почаствована позивом за присуство. Уз обострани договор и задовољство, надамо се да се оваква сарадња настави и у годинама које су пред нама.

Comments are closed.