Републичко такмичење ученичких компанија 19, 20, 21. маја 2019. године

Медицинска школа „Сестре Нинковић“ из Крагујевца је и ове године са својим тимом учествовала на републичком такмичењу ученичких компанија и освојила високо друго место, од 20 најбољих компанија из целе Србије.
Тим, тј. ученичку компанију „BioCare“ су чинили ученици Немања Јовановић, Јована Петровић, Никола Адамовић, Дуња Павловић и Тамара Радовановић са наставницима менторима Биљаном Петровић и Софијом Вукелић Милетић.
Такмичење ученичких компанија се одвија у организацији Достигнућа младих у Србији.
Такмичење је организовано у три дана. Првог дана учесници се упознају кроз Тим билдинг, други дан је сајамског карактера, сваки тим добија штанд у тржном центру Променада, Нови Сад, заузима позицију и представља своје производе које су развили у текућој школској години, трећег завршног, ученици се представљају power point презентацијама и на крају одлуком жирија проглашавају прва три места. Ученици су показали тимски дух, продајне вештине и ниво знања о изложеним производима.
Наши ученици су се представили са три производа на бази шаргарепе и маслачка:
CarroSweets, побољшава вид, регулише метаболизам, регенерише јетру
Dentarrot, јача зубни дентин, спречава развој бактерија и гљивица
CarroSkin, уклања целулит, умирује кожни осип, регенерише суву и надражену кожу.

Сва знања и вештине у предузетништву којима наставници годинама уче ученике кроз ваннаставне активности, као и сва постигнућа на такмичењима задњих 6 година, препознати су од стране организације Достигнућа младих, тако да су менторке Биљана Петровић и Софија Вулетић Милетић проглашене за најбоље наставнике школске 2018/19. године, од 1500 наставника који спроводе предузетништво у Србији. Престижну награду „Предузетникус“ за изузетан допринос предузетничком образовању у Србији, доделио им је директор организације Дарко Радичанин.

Comments are closed.