Зубни техничар

Образовни профил: Зубни техничар

Уколико сте одувек имали велику прецизност у рукама и концентрација вам никада није недостајала када је требало да завршите ситне и прецизне радове, онда је ово прави позив за вас. Да бисте били добар зубни техничар, неопходно вам је стрпљење и усредсређеност на посао, али уједно и знање које ћете моћи да стекнете четворогодишњим школовањем.

Зашто баш ово занимање?

Током школовања циљ је да  ученици:

  • Развијају мануелне спретности и способности уочавања детаља,
  • Савладају технике моделовања и стекну вештине и прецизност,
  • Формирају став о потреби комплексног и свеобухватног прожимања теоријског знања и практичних вештина при изради зубних надокнада,
  • Развијају одговорност, комуникативност, креативно изражавање и критички однос према раду,
  • Стекну знања и вештине коришћењем савремене технологије (на рачунару и мобилном телефону),
  • Развију упорност, систематичност, тачност при раду, критички однос према обављеном послу,
  • Развију мотивисаност за учење и заинтересованост за рад зубног техничара.
Трајање школовања

За ово занимљиво занимање школовање траје четири године.

Настава

Теоријска настава реализује се у учионици. Настава вежби и блок настава реализује се у просторијама кабинета према распореду за текућу школску годину. На вежбама и блок настави ученици једног одељења су подељени у групе.

Ваннаставне активности

За ученике четвртог разреда организује се школско такмичење. Ученици који заузму прва два места са својим менторима пласирају се на Републичко такмичење.

Могућности

Да бисте били квалитетни у овом послу, неопходна је спретност руку, стрпљење и прецизност, као и жеља за индивидуалним радом. У нашој школи ћете добити сву неопходну праксу која ће вам омогућити несметани пролаз ка успешној пословној каријери.

Да бисте постали изврстан радник у овом послу, неопходно је савладавање како теоријског, тако и практичног рада. Код нас ћете имати савршен баланс теорије и праксе, па се након стицања дипломе о завршеном четворогодишњем учењу нећете бринути да ли имате довољно практичног знања.

Comments are closed.