Мрежа пријатељства и подршке

Током месеца септембра, у дому ученика, на првим састанцима свих васпитних група одржане су радионице упознавања кроз игру „Стварање мреже пријатељства и подршке“.
Циљ ове активности је боље упознавање ученица које припадају истој васпитној групи, размена искустава старијих ученица са млађим ученицама. Током стварања мреже делили смо наша интересовање и хобије са циљем боље социјализације и повезивања ученица истих интересовања.
Активност је допринела повезивању између ученица, васпитача, управника дома и психолога дома.

 Хуманитарно-рекреативна акција, трка „За срећније детињство”

Ученици и наставници Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ као чланови школске организације Црвеног Крста, учествовали су 1. 10. 2023. године на 38. хуманитарно-рекреативној акцији „За срећније детињство“. Свој допринос акцији дали су претходно куповином ученичког броја по цени од 100,00 динара, и на тај начин учествовали у прикупљању средстава за помоћ деци из угрожених категорија становништва Крагујевца и околине. Трка је почела у 10.00 испред Градске управе Крагујевац за предшколце, ученике основних и средњих школа и грађанство, а потом је уследио традиционални Крагујевачки полумаратон.

„Што се боре мисли моје“

Ученици II/3 и II/6 су 26.09.2023. године гледали филм „Што се боре мисли моје“ у пратњи професорке Иване Човић. Тематика филма владавина и убиство кнеза Михаила Обреновића поклапа се са градивом које тренутно ученици уче на часу историје, тако да је посета биоскопу имала едукативни карактер.

Светски дан чишћења

Чланови Еколошке секције су 16.09.2023. године обележили Светски дан чишћења у сарадњи са ЈКП „Шумадија“ Крагујевац.
Окупили смо се са циљем како би указали на загађење и потребу заштите животне средине.
Ученици наше школе су учествовали у сређивању Великог парка,са циљем подизања еколошке свести и значаја чисте животне средине и свима послали јасну поруку „ПРИДРУЖИТЕ СЕ ПОКРЕТУ ЗА ЧИСТУ ПЛАНЕТУ“
Са ученицима првог,другог и четвртог разреда били су наставници Ана Вуловић и Лела Витошевић.

Госпојинске свечаности „Мајко, Богородице – заштитнице деце!“

Поводом Госпојинских свечаности и тематског дана „Безбедност“, ученици наше школе су имали прилику да присуствују промоцији романа „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина Џелетовића. Том приликом су се ближе упознали са темом трговине људима у сврху трговине људским органима.

Тематски дани у нашој школи, септембар 2023. г.

У првој радној недељи реализовани су тематски дани. Предлог тема дали су ученици и наставници.
понедељак – комуникација
уторак – емпатија
среда – богатство различитости
четвртак – критичко мишљење
петак – безбедност
Теме су реализоване на часовима и учешћем свих стручних већа чији су продукти били приказани на изложбама у холу школе сваког дана у времену од 12.00 до 16.00. Подршку у свим активностима пружила је педагошко-психолошка служба.
Изложбе у холу школе посетили су ученици, родитељи и запослени у школи.
Како су изгледале активности, креативност и тимски рад ученика и наставника можете погледати у наставку.

Обавештење о терминима испита за кандидате на преквалификацији и доквалификацији – септембар, школска 2023/24.

Обавештење о терминима испита за преквалификацију и ванредне ученике за септембар можете погледати ОВДЕ.