Педијатријска сестра – техничар

Образовни профил: Педијатријска сестра – техничар

  Има ли шта лепше од рођења и доласка новог члана, новорођеног детета, у породицу? Наравно да нема. Али то дете захтева адекватан третман и негу да би било задовољно, срећно и здраво. Замислите да на крају осмог разреда одлучите да упишете Медицинску школу, смер педијатријска сестра – техничар, и научите да пратите дете од првог дана живота до његове зрелости, научите да учествује у превенцији и лечењу многих болести и поремећаја и спровођењу здравствено-васпитног рада.

Циљ образовања на овом смеру је професионално оспособљавање ученика за рад у нези и лечењу у установама које се баве превенцијом и лечењем деце.

Трајање школовања и настава

Обазовање траје четири године. Реализује се у комбинацији теоријске наставе и наставе вежби. Настава вежби у првој и другој години релизује се у савремено опремљеним кабинетима у просторијама школе. Вежбе у трећој и четвртој години реализују се у Универзитетском Клиничком центру Крагујевац на Педијатријској клиници, Клиници за дечију хирургију, Гинеколошко-акушерској клиници, одељењу породилишта и одсеку за смештај новорођене деце.

Педијатријска сестра – техничар је занимање које омогућава да и у најозбиљнијим и најстрашнијим ситуацијама поседујете знање и умеће којима ћете помоћи болесном детету и дочекати осмех здравог детета..

Уколико поседује нежност, хуманост, осећајност, племенитост, љубав према деци, пожртвовање, комуникативност, самокритичност, педантност и оптимизам, онда је образовни профил педијатријска сестра – техничар прави избор занимања.

Comments are closed.