Најбољи ученици

Најбољи ученици школске 2016/17. године

 

Nada

Нада Уштевић, ученица генерације

Нада Уштевић,  ученица четвртог разреда фармацеутског смера, кћи Јелене и Јовице, рођена 5.10.1998. године у Крагујевцу. Завршила је Основну школу ,,Светозар Марковић” у Крагујевцу као носилац Вукове дипломе и специјалних диплома из биологије, српског језика и физичког васпитања.

Као ученица Медицинске школе ,,Сестре Нинковић” учествовала је на бројним окружним и републичким такмичењима и постигла изузетне резултате. Највећи успеси су јој 3. место на републичком такмичењу из српског језика у првом разреду, као и 2. место на истом републичком такмичењу у трећем разреду, 2. место екипно на републичком такмичењу из анатомије и физиологије и 4. место појединачно. Представљала је школу и на републичком такмичењу из математике у првом и четвртом разреду и постигла завидне резултате. Поред науке, бави се и спортом, тако да је представљала нашу школу и на спортским такмичењима. Освојила је сребрну медаљу на окружном такмичењу средњих школа у пливању у дисциплини 100м делфин стилом и тако себи обезбедила пласман на републичко такмичење у пливању ,,Школска олимпијада“ у Нишу.

Како у школским, истакла се и у ваншколским активностима. Била је активан члан ученичког парламента и једно време обављала функцију председника.

Као члан секције ученичког предузетништва, учетвовала је на окружном такмичењу ученичких компанија у трећем и четвртом разреду. Освојла је прво место на окружном такмичењу у предзетништву ,,Пословни изазов” и тако се пласирала на национално финале овог такмичења у Београду у организацији Достигнућа младих.

Представљала је школу како на сајмовима образовања, тако и на сајмовима науке.

Због постигнутих изузетних резултата на републичким такмичењима, Нада је била добитник награде Фонда за младе таленте ,,Доситеја” већ два пута.

Амбициозна, посвећена, организована, ведра и насмејана. Осим бриљантних резултата у редовним и ваннаставним активностима, ову ученицу красе особине које ће јој сигурно помоћи да и даље буде успешна. Студираће фармацију. Свој успех посвећује сестри Анђели.

Носиоци Вукове дипломе 2016/17.

Најбољи ученици школске 2015/16. године

sara-kikovic

Сара Киковић IV/8, ученица генерације

djurdjica-markovic

Ђурђица Марковић IV/2, понос генерације

Носиоци Вукове дипломе

 

Comments are closed.