Предузетници Медицинске школе трећи на националном такмичењу „Пословни изазов“

На националном такмичењу средњошколаца Србије у предузетничким вештинама „Пословни изазов” одржаном 06 – 07. фебруара 2024. године у Београду, ученица Јана Јоксимовић IV/2 освојила је треће место и пласирала се на балканско такмичење које ће бити одржано у априлу месецу 2024. године у Поречу.

Поред ње на такмичењу је учествовала и ученица Дуња Недић II/4., а ментори су били наставници Сања Савић и Ивана Ђорђевић.

Такмичење је окупило 100 ученика из 76 средњих школа из 42 града. Двадесет тимова састављених од ученика из различитих школа добило је задатак да осмисле производ или услугу који ће помоћи да најлепши симбол Бограда, Београдски маратон, постане догађај са што мањим еколошким отиском.

Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су другог дана у четвороминутној презентацији представили члановима жирија и публици. Наше ученице су показале да одлично функционишу унутар насумично формираних тимова. Свака од њих је, унутар свог тима, дала изузетан допринос у одабиру пословне идеје, изради бизнис плана и усменој презентацији. 

Comments are closed.