Обавештење у вези са уплатом од 10 000 динара за средњошколце

Ученици који похађају школу у школској 2023/2024.години, ради уплате 10 000 динара, према Закључку Владе РС, потребно је да попуне образац у прилогу и сагласност за коришћење података и доставе школи НАЈКАСНИЈЕ ДО ПЕТКА, 1.12.2023. ГОДИНЕ.

Редовни ученици обрасце могу добити код одељењских старешина, помоћника или референта за ученичка питања.

Закључак који се односи на исплату једнократне новчане помоћи ученицима средњих школа донет на основу Закона о финансијској подршци породици са децом.

С тим у вези чланом 2. наведеног закона је прописано између осталог да члан породице је дете које живи са родитељима у заједничком домаћинству, као и дете које не живи у породици, а налази се на школовању – до краја рока прописаног за то школовање, а најкасније до навршене 26. године живота.

Имајући у виду наведено указујемо вам да и ванредни ученици имају право на исплату једнократне новчане помоћи али само до навршене 26. године живота.

Напомињемо да лица која се налазе на преквалификацији, доквалификацији, специјалистичком или мајсторском образовању нису обухваћена појмом ванредних ученика средњих школа, тако да исти немају право на исплату једнократне новчане помоћи.

Обавештење

Образац

Сагласност

Comments are closed.